Søgefelt

Tirsdag 03/05 2016

Fejernes temadag: Bedre, smartere og mere sikkert

Skorstensfejernes temadag bød både på faglig inspiration, og så præsenterede flere af branchens leverandører nogle nyheder til, hvorledes jobbet som skorstensfejer kan klares smartere, nemmere og mere sikkert.

Fra morgenstunden var stemningen helt i top, da skorstensfejersvende, lærlinge og mestre, som er hjemmehørende øst for Storebælt, var samlet til temadag i Køge. 
 
Dagens program var et mix af faglige oplæg, foredrag og en messe, hvor leverandører til skorstensfejerbranchen havde mulighed for at præsentere et bredt udvalg af produkter til branchen. 
 
- Det har været rigtig godt. Gode og relevante oplæg, hvor man har fået genopfrisket nogle ting, og så var var der også en række nye spændende og brugbare produkter hos leverandørerne, siger Kim Gedved, der er skorstensfejer hos Palle Nielsen i Greve. 
 
Øget fokus på sikkerhed
Han er særlig imponeret over de produkter, som kan medvirke til et mere sikkert arbejdsmiljø i skorstensfejerbranchen.
 
- Der var flere egnede og brugbare løsninger til at øge sikkerheden. Det syntes jeg var positivt, siger Kim Gedved. 
 
Den betragtning er Anders Csuvari fra skorstensfejerfirmaet Fransk Kallehave i Hillerød enig i. Han var meget begejstret for en ny type forankrings- og stigebeslag, som monteres på taget efter samme princip som tagtrin. 
 
- Det er afgjort den bedste nyhed, jeg har set længe. Den nem at montere og virker umiddelbart effektiv. Det er da noget, som helt sikkert skal afprøves, siger Anders Csuvari om beslaget, hvor man let kan montere en karabinhage til sikring mod nedstyrtning.
 
Prisen er også i den fornuftige ende. Ifølge importøren koster beslaget kun omkring 400 kroner stykket.
 
- Det er jo ikke noget, som vil ruinere husejerne. Så det er da den vej vi skal, lyder det optimistisk fra Anders Csuvari. 
 
Roterende værktøj
Til trods for at skorstensfejerfaget er kendt som et meget stolt fag, hvor traditionerne holdes i hævd, blev der præsenteret flere nyheder på området for roterende værktøj til rensning af skorstene og kanaler. 
 
- Det er et område, hvor der er kommet mange nye ting de senere år. Det er en udvikling, som gør arbejdet nemmere og mere skånsomt, forklarer Kim Gedved. 
 
Også på det fagtekniske område, er der over de senere år sket en udvikling. I workshoppen med branchens fagtekniske udvalg, fik deltagerne en genopfriskning om detail- og funktionskrav, og hvad skorstensfejerne ellers skal være opmærksomme på, ved godkendelse af ildsteder.
 
- De har fingeren på pulsen, og der var mange gode input til, hvad vi skal være opmærksomme på, når vi skal vurdere om brandkravene opfyldes. Det var rigtig godt, siger Anders Csuvari.
 
Begge skorstensfejere udtrykte stor tilfredshed med dagen, og ser frem til næste års arrangement. 
 
- Det har været et godt arrangement. Det er jo en dag, hvor man også ser frem til at møde kollegerne, og det styrker sammenholdet i faget.
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt