Top menu

Blik og Rør opruster med en socialrådgiver

Dato: 26/02-2016
952

De VVS’ere og skorstensfejere, som kommer til skade på jobbet skal have den rette hjælp. Derfor har Blik- og Rørarbejderforbundet ansat en socialrådgiver til at rådgive og vejlede de medlemmer, som har været udsat for en arbejdsskade.

Hidtil har behandlingen af arbejdsskader været placeret lokalt. Men i takt med den stigende antal sager på området, og en mere kompliceret og langtrukken sagsbehandling hos blandt andet Arbejdsskadesstyrelsen, har Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse valgt at samle kræfterne og placere behandlingen af arbejdsskader centralt i forbundet.
 
- Det er den bedste løsning for de medlemmer, som har været så uheldige at komme til skade på jobbet. Ved at samle kræfterne vil vi stå stærkere og derved sikre dem den bedste mulige behandling, siger Søren Schytte fra Blik- og Rørarbejderforbundet. 
 
Socialrådgiver med lang erfaring
Blik- og Rørarbejderforbundet nye socialrådgiver er fundet, og hun er allerede startet i jobbet. Valget er faldet på Helga Madsen, som har mange års erfaring i behandling af arbejdsskadesager fra en række fagforbund i fagbevægelsen. Hun har blandt andet været ansat hos det tidligere Kvindelig Arbejdsforbund, som siden blev til 3F, ligesom hun også har været ansat hos FOA, HK og NNF.
 
De senere år har hun sågar opnået erfaring fra forsikringsbranchen, hvor hun også har været beskæftiget med rehabilitering efter arbejds- og trafikulykker. Nu er hun tilbage i fagbevægelsen, og hun ser frem til at hjælpe tilskadekomne VVS’ere og skorstensfejere. 
 
- Fagbevægelsen har nogle værdier, som jeg gerne vil arbejde med. Derfor har jeg ønsket at komme tilbage og arbejde med lige netop dem, som oftest har sværest ved at forholde sig til ofte langvarige og besværlige proces, som behandling af arbejdsskader har udviklet sig til. Det ser jeg frem til, siger Helga Madsen.