Søgefelt

Onsdag 06/08 2014

100 år med skorstensfejerne

I år er det 100 år siden, at Skorstensfejerne dannede deres egen fagforening. Det fejres med en reception og udgivelse af et jubilæumsskrift om fagets og forbundets historie.

Lørdag den 16. august fejrer landets skorstensfejere, at det er præcis 100 år siden, at Skorstensfejernes Forbund i Danmark blev dannet af to uafhængige fagforeninger, Skorstensfejernes Fagforening i København og Skorstensfejersvendenes Fagforening i Århus.

Det fejres med en reception, hvor landets svende og lærlinge inviteres. På dagen løftes desuden sløret for et særligt jubilæumsskrift, med titlen Sort arbejde i 100 år. Det er en bog, som udover at beskrive fagforbundets historie de seneste 100 år, også beskriver fagets tilblivelse og udvikling helt tilbage fra 1400-tallet.

Jubilæumsskriftet, som alle landets skorstensfejersvende og lærlinge vil modtage et eksemplar af, er skrevet af historikeren Henrik J. Møller og udgives i blot 1200 eksemplarer.

Invitation

Skorstensfejersvendenes fagforbund blev oprettet for 100 år siden.

Det fejres med en reception lørdag den 16. august 2014, hvor alle landets skorstensfejersvende, lærlinge og samarbejdspartnere er velkommen.

I anledningen af det flotte jubilæum udgives bogen Sort arbejde i 100 år, som offentliggøres på dagen. derudover er der blevet lavet nogle særlige jubilæums-gadgets, som kan købes af de fremmødte.

Receptionen afholdes kl. 13 til 16 hos Blik- og Rørarbejderforbundet, Immerkær 42 i Hvidovre.

Vi håber på at mange vil finde tid til at komme forbi og være med til at markere jubilæet.

Med venlig hilsen

Skorstensfejerkredsens forretningsudvalg

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt