Søgefelt

Fredag 11/04 2014

OK 2014: Klart NEJ til Tekniq

Hele 96,6 procent af VVS’ere og blikkenslagerne stemte NEJ til forligsmandens mæglingsskitse i protest mod arbejdsgivernes ultimative krav ved overenskomstforhandlingerne.

Utilfredsheden med arbejdsgiverne i Tekniq er stor blandt medlemmerne i Blik- og Rørarbejderforbundet. Således blev det til et massivt NEJ til det mæglingsforslag, som medlemmerne på VVS-området har stemt om. Hele 96,6 procent af stemmerne var krydset af i nej-feltet, og dermed viser VVS’ere og blikkenslagere deres utilfredshed med forløbet af årets overenskomstforhandlinger.

- Afstemningsresultatet er et klart signal fra medlemmerne. De vil ikke finde sig i arbejdsgivernes ultimative krav og manglende lyst til at forhandle. Resultatet er derfor også en klar tilkendegivelse af, hvad medlemmerne vil finde sig i, siger Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand Max Meyer om resultatet af urafstemningen.

Flot stemmeprocent
45,0 procent af forbundets medlemmer på VVS-området har stemt. Det er en fremgang på hele 3,8 procent i forhold til afstemningen i 2012.

- Vi er tilfredse. Både med resultatet og fremgangen i andelen af afgivne stemmer. Det viser, at der er sammenhold og opbakning mod arbejdsgivernes angreb på overenskomsten, siger Max Meyer.

Stort JA fra skorstensfejerne
Mens VVS-området afviste forligsmandens mæglingsskitse, er tilfredsheden med resultatet af overenskomstforhandlingerne på skorstensfejerområdet næsten lige så markant.

Således fulgte hele 85,5 procent af landets skorstensfejere anbefalingen om at stemme JA til den nye overenskomst. Resultatet glæder forbundsformand Max Meyer.

- Vi har haft nogle gode og konstruktive forhandlinger med arbejdsgiverne i Skorstensfejerlauget. Udover en sikring af reallønnen har arbejdsgiverne også været klar til at indføre nogle nye ordninger til glæde for medlemmerne. Og det har de kvitteret for med en markant opbakning, siger han.

De nye overenskomster gælder fra den 1. marts i år og frem til den 1. marts 2017.

 

Resultat af urafstemning:

VVS-området
Ja: 3,4 procent
Nej: 96,6 procent
Stemmeprocent: 45,0 procent.

Skorstensfejerområdet
Ja: 85,5 procent
Nej: 14,5 procent
Stemmeprocent: 46,7 procent.

For yderligere kommentarer kan forbundsformand Max Meyer kontaktes på mobil 51 51 13 88

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt