Søgefelt

Torsdag 03/04 2014

Stressramte medlemmer kan få hjælp via PensionDanmark

Er du ramt af stress og har en pensionsordning i PensionDanmark, er der hjælp at hente.

15,8 pct. af de beskæftigede i Danmark har et højt stressniveau. Det viser tal fra Den Nationale Sundhedsprofil 2013, som blev offentliggjort for nylig. For de medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet, som rammes af stress, er der hjælp at hente i pensionsordningen i PensionDanmark. Den indeholder nemlig en telefonrådgivning, som giver medlemmerne mulighed for at tale med en psykolog om problemer med f.eks. stress, uanset om det er arbejdsrelateret eller ej.
 
Udover psykologhjælp kan medlemmerne med telefonrådgivningen få hjælp til at få bugt med et misbrug og desuden få vejledning om, hvad det offentlige sundhedsvæsen kan tilbyde.
 
Det er Falck Healthcare, som står for telefonrådgivningen. De erfarne rådgivere består af psykologer, misbrugsrådgivere og sygeplejesker.
 
Telefonrådgivning i PensionDanmark
Alle medlemmer med pensionsordning i PensionDanmark – herunder også ledige, syge, førtidspensionerede og pensionerede - kan få telefonrådgivning på tlf.: 7010 0806.
 
Psykologhjælp  
Medlemmerne kan tale med en psykolog om problemer på jobbet eller derhjemme. De kan ringe døgnet rundt. I ikke-akutte tilfælde vil de få rådgivning inden for tre dage – i akutte tilfælde inden for fire timer. Hvis et medlem med pensionsordning i PensionDanmark får en kritisk sygdom eller dør, kan pårørende også benytte den telefoniske psykologrådgivning. 
 
Misbrugsrådgivning
Medlemmerne kan få rådgivning om misbrugsproblemer og vejledning om muligheder for hjælp i offentligt og privat regi. De kan ringe døgnet rundt, og de vil normalt få en telefonisk konsultation senest den førstkommende hverdag efter henvendelsen.
 
Guide til sundhedsvæsenet
Medlemmerne kan få vejledning om fx ventetider, genoptræning, frit sygehusvalg, medicintilskud og klageprocedurer. De kan ringe alle hverdage mellem kl. 8 og 21.
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt