Søgefelt

Torsdag 28/11 2013

Støt Filippinerne

Millioner af filippinere har brug for husly. Støt Dansk Folkehjælps arbejde i Filippinerne.

Tusinder af mennesker mistede livet, og over en halv million mistede deres hjem, da tyfonen Haiyan d. 8. november ramte Filippinerne. Dansk Folkehjælp var hurtig til stede i de værst ramte katastrofeområder og kunne uddele akut nødhjælp i form af mad, vand og andre basale fornødenheder.
 
Men nu venter det store arbejde med at skaffe de mange tusinder, der er blevet fordrevet fra deres hjem, tag over hovedet igen. Og her skal Dansk Folkehjælp bidrage med organisationens store erfaring fra lignende genopbygningsarbejde på fx Haiti og i Sri Lanka.
 
- Ødelæggelserne hernede er enorme, og vi skal i gang nu. Vores målgruppe er de fattigste af de fattige. Dem, der i forvejen boede i huse af meget ringe kvalitet, der slet ikke kunne modstå tyfonen. Her er rodet og primitivt, og mange overnatter lige nu under udspændte presenninger eller er stuvet sammen i de få huse, der stadig er nogenlunde beboelige, fortæller Dansk Folkehjælps udsendte koordinator, Søren Hougaard.
 
Dansk  Folkehjælp starter genopbygningsarbejdet op i byerne Roxas på øen Panay og Ormac på øen Leyte i den sydøstlige del af Filippinerne. Her vil Dansk Folkehjælps mål i samarbejde med Building and Wood Worker’s International (BWI) etablere 4.000 midlertidige nødboliger.
 
Du kan også støtte
Det er endnu for tidligt at pege på, hvor længe en genhusningsindsats i området vil pågå. Men behovet for nødboliger i området er enormt, og man regner med at 100.000 boliger er ødelagt i et sådant omfang, at folk ikke længere kan bo i dem. 
 
Dansk Folkehjælp regner med, at det vil koste rundt regnet 5.000 kroner i materialer til genopbygningen af et hus eller en nødbolig. 
 
Støt Dansk Folkehjælpe økonomisk og giv dem en hånd med at skabe et hjem til de katastroferamte på Fillippinerne....

 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt