Søgefelt

Tirsdag 18/06 2013

Folkemøde og besøg af Bonderøven

Under Folkemødet på Bornholm viste VVS-lærlinge håndværket frem. Og blandt de mange interesserede gæster, blev det også til en snak om godt håndværk med Bonderøven fra Danmarks Radio.

Det årlige folkemøde i havnebyen Allinge på Bornholm har udviklet sig til en kæmpe festival med tusindvis af event, hvor folkevalgte politikerne er i direkte dialog med erhvervsliv og interesseorganisationer.

Flere håndværksfag var repræsenteret på Folkemødet, og for VVS-uddannelserne var lærlingene Benjamin Madsen fra VVS Bornholm og Nicolai M. Heide fra Frede Nielsen VVS i Glumsø med til at fremvise faget.

- Det har været rigtig hyggeligt og sjovt at vise, hvad vi laver i VVS-faget, sagde Benjamin Madsen, mens han i det flotte solskinsvejr var i gang med en gulvvarme-installation på demonstrationsstanden.

Lige ved siden af var der opstillet et mindre skur. Her var Nicolai M. Heide i gang med at montere zinktag, og i løbet af de tre dages folkemøde gav det anledning til rigtig mange spørgsmål.

- Jeg er overrasket over, hvor lidt folk kender til zink som tagbeklædning. Der har været rigtig mange forbi, som ville vide noget mere om, hvad det er for noget, forklarede den sjællandske blikkenslagerlærling.

Han var i gang med sit hovedforløb på skolen i Næstved, da han blev spurgt om han havde lyst til at vise håndværket frem til Folkemødet på Bornholm. Og det har han ikke fortrudt.

- Jeg har mødt en masse mennesker, og så er det altid sjovt at arbejde med noget, som jeg synes er fedt. Især når de andre hjemme på skolen får lov til at svede, sagde Nicolai M. Heide

Fornemt besøg
Mens de to lærlinge var godt i gang med værktøjet, fik de besøg af tv-værten Frank Erichsen. Han er bedre kendt som Bonderøven fra Danmarks Radio, som kiggede interesseret på de to lærlingenes arbejde. Især blikarbejdet og de håndfalsede samlinger tiltrak den tømreruddannede bonderøvs opmærksomhed.

- Det er sgu fedt at se, hvordan det kan gøres med noget simpelt værktøj, udbrød Frank Erichsen og samtalen udviklede sig til en længere snak om godt og traditionelt håndværk.

Gulvvarmeinstallationen undgik heller ikke Bonderøvens interesse, og det selv om et tilsvarende anlæg nok ikke skal laves hjemme på Kastanjegården.

- Han skulle lige se, hvad de der alupex-rør var for noget. Det havde han ikke set før, så det måtte jeg lige forklare ham. Det var lidt sjovt, sagde Benjamin Madsen om mødet med den kendte tv-vært, som sætter stor ære i at leve et enkelt liv og klare hverdagens udfordringer efter traditionelle og gamle metoder.

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt