Søgefelt

Tirsdag 11/06 2013

Pomade på alles læber

Læbepomade bør være en fast bestanddel af bygningsarbejdernes sikkerhedsudstyr på linje med hjelm, høreværn og sikkerhedsko.

Det mener Branchearbejdsmiljørådet (BAR) for bygge- og anlægsområdet. Baggrunden er en undersøgelse, der viser, at bygningsarbejdere, der arbejder udendørs, har op til dobbelt så stor risiko for at udvikle læbekræft som andre på grund af solens ultraviolette stråler. Undersøgelsen er ifølge Nyhedsbrevet 3F foretaget af Kræftens Bekæmpelse. 
 
For at forebygge læbekræft anbefaler Kræftens Bekæmpelse bygningsarbejdere og andre, der arbejder udendørs at bruge læbepomade med høj solfaktor. Derfor lancerer BAR Bygge & Anlæg en kampagne om risikoen nu, hvor solen står højt og længe på sommerhimlen. 
 
- Med undersøgelsen fra Kræftens Bekæmpelse har vi fået helt ny viden omkring kræftformer blandt ansatte i bygge- og anlægsvirksomheder. Udvikling af læbekræft hos en del bygningsarbejdere har fået os til at sætte denne indsats i gang, siger Jacob Munk, der er sekretariatsleder i BAR Bygge & Anlæg. 
 
Han tilføjer, at kræft er en alvorlig sygdom, men læbekræft er nemt at forebygge. 
 
- Derfor er det vigtigt, at kampagnen får stor opmærksomhed - at vi får budskabet ud til alle, og at alle kommer godt i gang med den forebyggende vane at smøre læberne med solfaktorpomade, siger Jacob Munk. 
 
Læs mere om risiko for læbekræft her...
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt