Søgefelt

Torsdag 23/05 2013

Byggepladser under lup over hele landet

950 fagligt aktive har dagen igennem været på besøg på landets byggepladser. De har kontrolleret løndumping og arbejdsforhold for udenlandske håndværkere.

Dagen igennem har en omfattende aktion fundet sted på landets byggepladser for at kontrollere udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft og social dumping. 950 fagligt aktive fra fagforeningerne i byggefagene har deltaget i aktionen, hvor løn- og arbejdsforhold er blevet tjekket.

- Hele formålet med aktionen er at give et øjebliksbillede af de forhold, som udenlandsk arbejdskraft arbejder under. Fokus vil være på overenskomster, og om de bliver fulgt. Vi vil også kigge på arbejdsmiljø og falske selvstændige fra udlandet, siger Peter Hougård Nielsen, formand for BAT-kartellet til 3F’s hjemmeside og fortsætter:

- Vi er aktive for at forsvare vores overenskomster for at sikre rimelige lønvilkår for danske og udenlandske bygningsarbejdere.

Rekordmange kontroller
Aktionen er den største af sin art nogensinde. For halvandet år siden besøgte en lignende aktion 695 byggepladser. Dengang lev der afdækket rystende forhold på byggepladserne.

80 procent af de udenlandske arbejdere oplyste, at de tjente mindre end deres danske kolleger. Og 10 procent fik under 70 kroner i timen.

Samtidig blev en tredjedel af byggepladsernes arbejdsmiljø og sikkerhed vurderet som dårlig eller alarmerende. Det var efterfølgende nødvendigt at orientere Arbejdstilsynet om forholdene.

Det er forventningen, at dagens aktion vil kontrollere mellem 1000 og 1500 byggepladser.

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt