Top menu

Hurtigere penge til kritisk syge PensionDanmark-medlemmer

Dato: 22/04-2013
470

Et samarbejde mellem PensionDanmark og Sundhedsstyrelsen har betydet, at kritisk syge medlemmer får udbetalt deres forsikring en halv måned hurtigere, viser en ny analyse fra PensionDanmark.

 

Er der råd til at betale huslejen, hvis lønnen skal udskiftes med sygedagpenge? Og hvad med de andre faste udgifter? Den slags økonomiske bekymringer kan følge med sorgen, når man bliver ramt af en kritisk sygdom.
 
Men usikkerhed om husholdningsbudgettet bør nu vare kortere tid end før for de medlemmer af PensionDanmark, der får stillet en alvorlig diagnose. De får nemlig i dag langt hurtigere gavn af deres forsikring ved kritisk sygdom end tidligere. Det viser en ny analyse fra PensionDanmark, skriver pensionsselskabet i en pressemeddelelse.
 
I 2009 gik der i gennemsnit 117 dage, fra et PensionDanmark-medlem fik stillet diagnosen, til forsikringspengene på typisk 100.000 kroner blev udbetalt. I 2011 var denne gennemsnitstid faldet med halvanden måned til 71 dage.
 
Forklaringen på den hurtigere udbetaling skal findes i det samarbejde, som PensionDanmark og Sundhedsstyrelsen indledte i august 2010. Samarbejdet indebærer, at alle medlemmer i PensionDanmark med forsikring ved kritisk sygdom får brev fra Sundhedsstyrelsen, hvis de får stillet en diagnose, som kan udløse en forsikringsudbetaling. Det har betydet, at de længstvarende sager er forkortet markant.
 
- Bliver man ramt af en alvorlig sygdom, er sorgen nok i sig selv - både for den enkelte og for de nærmeste. Økonomiske bekymringer skal ikke forværre situationen. Derfor er vi glade for, at samarbejdet med Sundhedsstyrelsen sikrer vores kritisk syge medlemmer en hurtigere forsikringsudbetaling, så de kan koncentrere sig om at blive raske, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.