Top menu

Brug rullestilladser med omtanke

Dato: 12/04-2013
467

Der sker for mange ulykker ved anvendelse af rullestilladser. Derfor sætter det seneste nummer af arbejdsmiljøavisen Under Hjelmene fokus på brugen af rullestilladser.

Nu er arbejdsmiljøavisen Under Hjelmene igen klar til at skabe dialog og debat om arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen. I det seneste nummer er der fokus på ulykker i forbindelse med rullestilladser, og hvad man kan gøre for at undgå disse ulykker.

På billedet til højre kan du se et eksempel på, at ulykken kan komme, hvornår det skal være. Den gode maler står i omkring 3 meters højde uden nogen form for rækværk. Han er i gang med at restaurere stukken, og det er han rigtig god til. Bare han var lige så god til at bygge stilladser!!
 
Lovgivningen kræver, at der skal være fuldt rækværk (hånd-, knæ- og fodliste), når stilladset er 2 meter eller derover, og at alle der opstiller stilladser over 3 meter skal have en uddannelse. Det er gode krav, men alligevel sker der alt for mange alvorlige ulykker efter fald fra rullestilladser. 
 
Under Hjelmene handler denne gang også om støv på byggepladserne og hvordan det påvirker vores lunger og svælg. Derudover er der masser af inspirationshistorier, debatartikler og nyt om teknik fortæller avisen også om nye metoder til miljøsanering for PCB og bly, og der er også fokus på beredskabsplaner og brug af hjelm på byggepladsen. 
 
Klik på nedenstående link for at læse den gratis udgave af Arbejdsmiljøavisen Under Hjelmene...