Top menu

Mere frit valg med ekstra pension

Dato: 05/04-2013
Tags: Løn, Pension, VVS
463

Hvis du er ansat under overenskomsten med DS Håndværk & Industri, skal du vælge, hvordan du vil fordele pengene fra din fritvalgskonto. Din arbejdsgiver skal have besked inden 30. april.

Nu er det tid til at vælge, hvordan fritvalgsordningen skal bruges for det næste ferieår. Fritvalgskontoen kan bruges til at få ekstra løn ved feriefridage eller til at spare ekstra op til pension. 

- Med fritvalgsordningen kan du år for år vælge, hvordan du vil bruge pengene. Nogle år er der måske brug for penge til ekstra feriefridage, mens der i andre år er plads til at sætte lidt mere ind på opsparingen til pension, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension. 
 
Arbejdsgiveren skal have besked inden 30. april om, hvordan fritvalgskontoen skal bruges for ferieåret 2013/2014. 
 
130.000 kroner ekstra
Er du ansat under Industriens overenskomst, og vil du gerne have mere at leve for som pensionist, kan du indbetale til ekstrapension i Industriens Pension, hvor du i forvejen sparer op. 
 
Hvis du er 35 år og indbetaler 250 kroner hver måned til ekstrapension, kan du se frem til at få 130.000 kroner mere i pension. Beløbet er før skat, hvis du går på pension som 67-årig. 
 
Se, hvor meget dine indbetalinger vil vokse til på industrienspension.dk/ekstrapension.