Er din pension OK?

Dato: 21/02-2013
447

I løbet af kort tid modtager du din årlige oversigt fra dit pensionsselskab. Brug lejligheden til at tjekke om dine løbende indbetalinger og om dine pensionsforsikringer stadig matcher dine behov.

 

I den årlige oversigt kan du se, hvor meget der blev indbetalt til din opsparing i 2012, og hvor god dit pensionsselskab var til at forrente dine penge. Både PensionDanmark og Industriens Pension, hvor hovedparten af landets VVS’ere og skorstensfejere har deres pensionsordning, melder om flotte afkast i det forgangne år. 
 
I gennemsnit har medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet med pension i PensionDanmark fået næsten 75.000 kroner ekstra ind på pensionskontoen i 2012. Et typisk medlem, der gik ind i året med en pensionsopsparing på 400.000 kroner, kan konstatere, at pensionsopsparingen i 2012 er vokset til 475.000 kroner. Pensionsindbetalingerne udgør 37.000 kroner, mens PensionDanmarks investeringsafkast giver medlemmerne 38.000 kr. 
 
Der er også godt nyt til dem, som indbetaler til Industriens Pension. Afhængig af din alder er der forskel på, hvor mange aktier og obligationer du har. De yngste medlemmer har flere aktier og færre obligationer, mens det er lige omvendt for de ældste medlemmer. 
 
I 2012 gik det godt for aktierne, og derfor har de yngste medlemmer fået det højeste afkast med et afkast op mod 13 procent. Det ser dog positivt ud over hele linjen, og medlemmer i beskæftigelse hele året vil typisk fået løftet deres opsparing med knap 100.000 kroner.
 
Tjek dine forsikringer
Når du modtager den årlige pensionsoversigt, er det en oplagt anledning til at tjekke, hvordan du og din familie er sikret, hvis uheldet er ude. 
 
Har I råd til at blive boende, hvis du bliver førtidspensionist? Og arver din familie nok til, at økonomien kan løbe rundt, hvis du dør? 
 
For selvom forsikringerne ved førtidspension, visse kritiske sygdomme og dødsfald som udgangspunkt passer til de fleste medlemmer, så ændrer mange også behov i løbet af livet, hvilket kan gøre det nødvendigt at tilpasse forsikringerne. 
 
Det kan for eksempel være, hvis du bliver gift, skilt, får børn eller køber hus. Pensionsoversigten er en god lejlighed til at gå dine forsikringer efter i sømmene. 
 
Læs mere og tjek din pension på:
PensionDanmark
Industriens Pension