Søgefelt

Onsdag 30/05 2012

Kristelig arbejdsgiver retter ind

Efter den seneste afgørelse i Tvistighedsnævnet erkender Møldrup VVS, at virksomheden skal aflønne lærlingene efter bestemmelserne i VVS-overenskomsten.

Siden 2007 har Blik og Rør i Nord-Midtjylland hentet 175.000 kroner hjem til lærlingene, som er blevet snydt for manglende løn, pension, feriepenge og kørepenge hos Møldrup VVS.
Virksomheden er medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening, og har konsekvent aflønnet deres lærlinge efter den omdiskuterede overenskomst, som er lavet med Kristelig Fagbevægelse.

Dermed har virksomhedens lærlinge fået en lavere løn, end deres kolleger i resten af landet.
Men efter den seneste afgørelse, hvor en tidligere lærling har fået efterbetalt 90.000 kroner i manglende pension, vælger virksomheden nu at følge loven.

- Vi har bare gjort det, som Kristelig Arbejdsgiverforening har bedt os om. Men vi kan nu forstå, at reglerne ikke er, som vi troede. Det er nu ændret, og vi kører nu efter de regler som gælder. Vi har ikke villet snyde nogen, siger Mogens Kastrup Nielsen, der er indehaver af Møldrup VVS.

De ændrede signaler er en sejr for Blik og Rørs kreds i Nord-Midtjylland, som har ført sagerne på lærlingenes vegne.

- Dem har vi sloges en del med, så det er vel også på tide, at de retter ind. De kender udmærket godt reglerne, men alligevel har de fulgt de kristeliges discount-overenskomst, når det gælder lærlingenes løn, siger Bjarne B. Kristensen, der er faglig medarbejder på Blik og Rørs kredskontor i Viborg.

Selv om firmaets lærlinge nu er sikret deres overenskomstmæssige løn, fremkalder det ikke jubelscener hos Bjarne B. Kristensen. For trods et par årtiers kamp er det endnu ikke lykkedes, at tegne en tiltrædelsesoverenskomst med virksomheden.

Afvisningen begrundes med, de allerede er medlem af en arbejdsgiverorganisation. Og netop medlemskabet af Kristelig arbejdsgiverforening, har virksomheden umiddelbart ingen planer om at ændre på.

- Det hænger sammen med deres livsholdning. De er kristelige til fingerspidserne, så bestræbelserne på at lave en overenskomst med dem har været nytteløse. Vi kan glæde os over, at lærlingene nu får den rigtige løn, men vi vil da fortsat holde øje med dem, siger Bjarne B. Kristensen.

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt