Sikkerheden svigter fortsat på byggepladser

Dato: 14/06-2012
Tags: Sundhed, VVS
388

Der er fortsat alt for mange byggepladser, hvor der sker helt basale svigt med sikkerheden. Det viser resultatet af Arbejdstilsynets seneste landsdækkende sikkerhedsaktion på landets byggepladser.

- Det er svært ikke at blive en smule nedtrykt over forholdene, siger chefkonsulent i Arbejdstilsynet Kell Guldager Petersen.

– Det gode er, at der helt sikkert er mange byggepladser og virksomheder, hvor man tager sikkerheden alvorligt og tager de fornuftige og fornødne skridt til hele tiden at sikre, at alle medarbejdere kommer hjem i god stand. Men der er altså samtidigt også alt for mange steder, hvor man lader stå til og spiller hasard med medarbejdernes liv og helbred.

Under aktionen besøgte Arbejdstilsynet i alt 152 byggepladser over hele landet. På 67 byggepladser var forholdene i orden, mens Arbejdstilsynet på de øvrige 85 byggepladser måtte stoppe arbejdet 159 gange med et forbud eller et strakspåbud. Og på de byggepladser skal de indstille sig på snart at se Arbejdstilsynets grønne hjelme igen.

- Vi kommer meget snart igen på en opfølgende aktion, hvor vi vender tilbage til de byggepladser, hvor vi har måttet reagere på farlige forhold, forklarer Kell Guldager Petersen.

– På den måde signalerer vi, at man altså skal tage Arbejdstilsynets reaktioner alvorligt og følge op på de forhold, der ikke er i orden. Og der gælder ingen undskyldning, for det er altså de alvorlige sikkerhedssvigt, vi kigger efter på de her aktioner.