Søgefelt

Torsdag 30/08 2012

Udtalelse fra Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse

I Blik- og Rørarbejderforbundet støtter vi fuldt og helt op om regeringens mål om at reducere antallet af mennesker på overførselsindkomster. Der er f.eks. ikke noget vi hellere ser end at de mange, mange tusinde arbejdsløse kunne få et job og skifte dagpengene ud med et ordinært arbejde og løn.

I Blik- og Rørarbejderforbundet er længden af dagpengeperioden ikke afgørende, men der-imod antallet af job. Og vi er altså stadig af den opfattelse, når der i øjeblikket er op imod et par hundrede tusinde arbejdsløse her i landet, så er det fordi, at antallet af job er lavere end antallet af lønmodtagere i landets fagforeninger og a-kasser.

I Blik- og Rørarbejderforbundet mener vi, at det må være logik for burhøns. Men sådan er det ikke på Christiansborg.

I Blik- og Rørarbejderbundet er vi målløse over, at Socialdemokraterne og SF nu står på mål for den halvering af dagpengeperioden fra 4 til 2 år, som Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti gennemførte sammen med de Radikale i den såkaldte Genopretningspakke.

I Blik- og Rørarbejderforbundet kan vi kun opfatte denne halvering af dagpengeperioden som et spark til dem, der i forvejen ligger ned. Et spark til de mange tusinde uforskyldt ledige, der kun er på dagpenge, fordi der ikke er arbejde til dem. Et spark, der blev givet samtidig med at den finansielle sektor blev reddet med hundredvis af milliarder kroner i den ene bankpakke efter den anden. En finansiel sektor, der havde stor skyld i krisen og den voldsomt stigende arbejdsløshed.

I Blik- og Rørarbejderforbundet mener vi, at hele tankegangen bag halveringen af dagpengeperioden er både forkvaklet og forfejlet. For den bunder til syvende og sidst i, at nedskæringer i dagperioden samtidig skaber nye job, så der bliver færre arbejdsløse. For hvis antallet af arbejdsløse forbliver det samme, hvad er så meningen?

I Blik- og Rørarbejderforbundet er vi ikke i tvivl. Stramningen tjener udelukkende at spare penge. Som det ser ud nu vil hver fjerde af forbundets ledige miste deres arbejdsløshedsforsikring, som de har betalt til måned efter måned og år efter år.

I Blik- og Rørarbejderforbundet mener vi, at den socialdemokratisk ledede regering burde skamme sig ved bare at tænke på at sende hen ved 20.000 uforskyldt ledige i økonomisk afgrund. De ledige skal ikke betale for krisen og den skræntende økonomi i statskassen. Tag nu og vend blikket mod den finansielle sektor med en skat på de finansielle transaktioner. Og tag så at få sat mere gang i arbejdet med at få kickstartet økonomien og få skabt nogle jobs i stedet for at sparke til de ledige.

For yderligere kommentarer:
Kontakt Forbundsformand Max Meyer på 5151 1388

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt