Søgefelt

Tirsdag 04/09 2012

VVS-firmaer ligeglade med efteruddannelse

VVS’ernes efteruddannelse halveret på bare et år, og nedgangen fortsætter.

På bare et år er efteruddannelsen af svendene i VVS-branchen næsten halveret. Således var
1.351 VVS-svende var på efteruddannelse i 2010, mens antallet var faldet til blot 778 i 2011. Det chokerer Blik- og Rørarbejderforbundet, der ikke kan finde nogen fornuftig forklaring på den dramatiske nedgang.

- Det kunne nærmest se ud, som om VVS-firmaerne er blevet helt ligeglade med at få opkvalificeret deres medarbejdere, siger forbundets ansvarlige på uddannelsesområdet, Kim Fusager.

- Vi godtager i hvert fald ikke krisen som nogen god forklaring, for uanset om der er krise eller ej, skal medarbejderne hele tiden opkvalificeres,

Mens omkring hver femte af forbundets medlemmer i VVS-firmaerne var på efteruddannelse i 2010, så var det tal faldet til kun omkring hver tiende sidste år. Og nedgangen i VVS’ernes efteruddannelse er yderligere forstærket i de første seks måneder i år.
Planlægning

Blik- og Rørarbejderforbundet har i mange år arbejdet ihærdigt for at få VVS-firmaerne til årligt at tage en snak med medarbejderne om efteruddannelse. Men uden det store held, for en sådan systematisk planlægning af medarbejdernes efteruddannelse sker stort set aldrig.

- Efteruddannelsen af landets VVS-svende aldrig har nået det niveau, som vi er nødvendig for en branche, der gerne vil være trimmet og parat til også at løse morgendagens arbejdsopgaver. Men vi har dog aldrig tidligere set efteruddannelsen styrtdykke som nu, siger forbundssekretær Kim Fusager. – Det er intet mindre end chokerende.

Blik- og Rørarbejderforbundet er normalt helt enige med VVS-branchens arbejdsgiverorganisationer om efteruddannelsens betydning for branchens udvikling. Derfor forventer man også fra forbundets side, at både Tekniq og Dansk Håndværk & Industri er parat til en øget indsats på dette område.

- Nu skal man jo passe på med for store ord, men jeg mener faktisk ikke, at det er for meget at sige, at VVS-branchen spiller et meget højt spil, hvis efteruddannelsen af med-arbejderne ikke hurtigst muligt bliver sat på sporet igen, siger forbundssekretær Kim Fusager.

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt