Søgefelt

Fredag 09/11 2012

Sundhedsordning reducerer sygefraværet med 15 procent

Adgang til PensionDanmark Sundhedsordning reducerer risikoen for sygefravær med op til 15 pct. Det dokumenterer ny, banebrydende forskning fra Syddansk Universitet.

Det gør i den grad en forskel for PensionDanmarks medlemmer, når de får mulighed for at få kiropraktorhjælp, fysioterapi og massage. Adgangen til forebyggende behandlinger i PensionDanmark Sundhedsordning sænker risikoen for at havne på sygedagpenge med helt op til 15 pct. Det viser de første resultater i ny, banebrydende forskning fra Syddansk Universitet.

- I flere år har vores medlemmer og virksomheder givet udtryk for, at adgangen til hurtig og gratis forebyggende behandling via sundhedsordningen er med til at undgå både kortere og længerevarende sygeforløb. Vi er derfor glade for, at det nu også er dokumenteret videnskabeligt, at sundhedsordningen er til gavn for den enkelte, for virksomhederne og for samfundet, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

I analysen, der er den første af sin art herhjemme, undersøger forskerne, hvad det betyder for sygefraværet, at en faggruppe får adgang til en forebyggende sundhedsordning som PensionDanmarks. Og resultaterne er klare: Når et overenskomstråde får PensionDanmark Sundhedsordning med ind som en del af pensionsordningen, reduceres medlemmernes risiko for at komme på sygedagpenge med op til 15 pct. i forhold til sammenlignelige grupper, som ikke har en sundhedsordning. De største effekter findes inden for mejeriområdet og på større virksomheder.

Pr. 1. juli havde ca. 182.000 PensionDanmark-medlemmer sundhedsordning som del af pensionsordningen. Det drejer sig om lønmodtagere inden for transportsektoren, byggebranchen, rengøringsvirksomheder, frisører, mejerier samt gartneri-, land- og skovbrugsvirksomheder. De har adgang til tværfaglige behandlinger på et af Falck Healthcares 120 sundhedscentre, der er fordelt over hele landet.

Læs analysen her...

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt