Søgefelt

Onsdag 26/09 2012

Ledigheden falder i VVS-faget

I starten af april toppede ledigheden med 10,6 procent. Siden er den faldet gradvist og i midten af august blev den målt til 6,7 procent.

I det seneste halve år er ledigheden i vvs-faget kun gået en vej. Nedad. Stille og roligt uden de store hop, og den seneste opgørelse fra Byggefagenes A-kasse viser, at ledigheden midt i august var nede på 6,7 procent. Og det er godt og vel et fald på knap 4 procent halvering, siden VVS-svendenes ledighed toppede ved indgangen til april.

Det er en udvikling, der følges nøje i Blik- og Rørarbejderforbundet. For mens hovedparten af den øvrige byggebranche melder om stilstand i beskæftigelsen ser det altså anderledes positivt ud for landets VVS’ere. Dog er det endnu for tidligt at konkludere om der er optur på vej, eller der blot er tale sæson-udsving.

Ledigheden er jævnt fordelt over hele landet, hvor kun ledigheden i Kreds Sydjylland-Fyn skiller sig negativt ud med en ledighed på 7,8 procent.

Lav ledighed blandt skorstensfejerne
Ledigheden i skorstensfejerbranchen fortsætter på sit lave niveau. Efter at den toppede i begyndelsen af marts med ledighed med 5,2 procent, er den faldet henover året til blot 2,8 procent i uge 29. I den seneste opgørelse (uge 33) fra Byggefagenes A-kasse er ledigheden dog steget en smule igen, og de 16 fuldtidsledige skorstensfejere på landsplan giver således en ledighedsprocent på 4,0.

Hårdest ramt er skorstensfejerne i Nord-Midtjylland med en ledighed på 6,0 procent, mens den er registreret til 3,1 procent på Sjælland-Bornholm og 2,9 procent i Sydjylland-Fyn.

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt