Søgefelt

Mandag 08/10 2012

Arbejdsulykker i VVS-branchen sætter smertelig rekord

Det er blevet farligere at gå på arbejde i VVS-branchen i de seneste fem år.

De ansatte i landets VVS- og blikkenslagerforretninger oplevede sidste år det farligste arbejdsmiljø i de seneste mange år.

Tørre tal fra Arbejdstilsynet viser nemlig, at de ansatte i VVS-branchen sidste år havde en større risiko for at komme ud for en arbejdsulykke end i nogen af de andre år i dette århundrede.

Sidste år kom 1203 ud for en arbejdsulykke i VVS- og blikkenslagerforretningerne, når der tages højde for, at der er en underrapportering på 50 procent. Det er en stigning på 5 procent i forhold til 2010.

Det stigende antal arbejdsulykker i 2011 skete samtidig med, at der var færre ansatte i branchen, og det er ud fra disse to tal Arbejdstilsynet måler en branches ulykkesrisiko. Eller ulykkesincidens som det officielt hedder.

Tallene fra Arbejdstilsynet viser også, at det de senere år generelt er blevet farligere at gå på arbejde i VVS-branchen. Ulykkesrisikoen har de sidste fem år fra 2007 til 2011 år efter år været højere end i nogen af de fem forgående år.

Unge med størst risiko
Det er især de yngste ansatte, der er i farezonen. Således er det de 18-24 år og de 25 til 29 årige, der oftest kommer ud for en arbejdsulykke. Det er desværre ikke nyt, for sådan har det været i de seneste seks år i VVS-branchen.

For de 18-24 årige var 2011 det farligste nogensinde. Og det var det også for de 35-39 årige, de 50-54 årige og de 55-59 årige.

Læs mere om den kedelige bundrekord i det seneste nummer af fagbladet Blik og Rør

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt