Søgefelt

Torsdag 15/11 2012

Er din servicebil klar til sne og slud?

FDM anbefaler, at du monterer vinterdæk på servicebilen, hvis den bruges i vinterperioden.

Når sneen falder skøjter mange tungtlastede varebiler rundt på vejene til fare for både ansatte og øvrige trafikanters sikkerhed.

Hvis økonomiske hensyn er årsagen til de manglende vinterdæk, så bør det ikke være en barriere. Prisen for fire vinterdæk med stålfølge til en VW Transporter koster knap 9000 kroner, og det er en beskeden udgift i forhold til den ekstra sikkerhed.

Også bilistorganisationen FDM anbefaler vinterdæk, og på deres hjemmeside skriver de:

 ”Kører du med din bil i hele vinterperioden, anbefaler FDM, at du monterer vinterdæk på bilen. Dækkene skal kunne klare vintervejr med sne og isglatte veje og samtidig være lovlige i forhold til dybden af slidbanemønsteret.”

FDM og Dækbranchens Fællesråd mener, at det bør være lovpligtigt at køre med vinterdæk, når føret er vinterligt - altså ligesom i Norge og Tyskland og uden periodeangivelse.

Sådan er reglerne ikke endnu, så selv om der af sikkerhedsmæssige årsager er ønske om tvungen brug af vinterdæk i vintervejret, er den officielle anbefaling derfor fortsat, at man først bør montere vinterdæk, når der er udsigt til glatte veje.

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt