Top menu

Blik og Rør uddelte hveder med budskabet om, at arbejdstiden hører til i overenskomsten

Dato: 26/04-2024
Tags: Politik
3286

Både nuværende og nye medlemmer tog godt imod Blik- og Rørarbejderforbundet, der havde omdøbt Store Bededag til Store Medlemsdag

Servicebiler og byggepladser overalt i landet fik den 26. april besøg af Blik- og Rørarbejderforbundet.

Her blev flere hundrede hveder delt ud med budskabet om, at arbejdstiden hører til i overenskomsterne. Den skal ikke overlades til Folketinget.

Årsagen var naturligvis, at Folketinget sidste år besluttede, at Store Bededag ikke længere skulle være en fridag.

Det fik også Blik og Rørarbejderforbundet til at tage en stor beslutning, nemlig at omdøbe dagen til Store Medlemsdag.

- Store Bededags-indgrebet var uklogt og indblanding i den danske model. Det har vi sagt mange gange. Men sagen viser, at løn og arbejdstid er noget vi selv skal klare. Det skal vi ikke overlade til Folketinget. Det viser også, at man skal være medlem af en rigtig fagforening, der forhandler overenskomster. Ingen kan tage, det vi har aftalt, fra dig, medmindre begge parter er enige, lød budskabet fra Henrik W. Petersen, forbundsformand.

Opbakning fra medlemmer

Så med varme hveder i hånden tog ansatte og valgte i Blik- og Rørarbejderforbundet rundt i landet.

Her var det tydeligt, der var opbakning til Store Medlemsdag.

- Jeg nyder, at der er de her helligdage i foråret, hvor jeg kan restituere fra hverdage. Det trænger jeg til med et fysisk hårdt job. Det er dybt urimeligt, at dagen er taget fra os. Sidst det skete, var under enevælden. Jeg synes det er godt, at Blik og Rør gør opmærksom på, at det, der er aftalt i overenskomsten, ikke kan tages fra os, sagde Bernt Otto Larsen, der er blikkenslager i firmaet Toft Kobber og som lige nu arbejder på Grundtvigskirken i København.

Her tog han og resten af sjakket glædeligt imod hvederne og nikkede til budskabet.

Nye medlemmer

Det var ikke kun nuværende medlemmer, der fik en hvede. Det gjorde kommende medlemmer også. For det var jo netop dem, der skulle vide, hvor vigtigt, det er med en overenskomst.

Næstformand Niels Braaby kunne blandt andet fortælle om, hvordan de på en byggeplads på Fyn fik meldt to nye medlemmer ind, der til daglig arbejder med skiffertag.

Imens der blev gumlet hveder og talt om vigtigheden af overenskomsterne ude i landet, brugte mange af de ansatte i forbundet dagen på at ringe til medlemmer.

Flere medier viste også interessere for Store Medlemsdag. Både TV 2 News, Ekstra Bladet, TV 2 Kosmopol, JydskeVestkysten og TV 2 Fyn var med ude på byggepladserne og talte med medlemmer og valgte i Blik- og Rørarbejderforbundet.

Herunder er der link til de forskellige mediers omtale af Blik- og Rørarbejdersforbundets Store Medlemsdag: 

Ekstra Bladet

TV 2 Kosmopol

Jydske Vestkysten

TV 2 Fyn