Top menu

God, bred finanslov med fokus på erhvervsuddannelser, grøn omstilling og rent drikkevand

Dato: 28/11-2023
3086

Investeringer i erhvervsuddannelser, en forlængelse af fjernevarmepuljen og flere penge til renere drikkevand er nogle af de positive elementer i den nye finanslov, der kan styrke branchen.

Finansloven for 2024 er nu landet, og forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet Henrik W. Petersen hæfter sig ved flere positive elementer, som kan være med til at styrke branchen og gavne medlemmerne.

𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿 𝗶 𝗲𝗿𝗵𝘃𝗲𝗿𝘃𝘀𝘂𝗱𝗱𝗮𝗻𝗻𝗲𝗹𝘀𝗲𝗿 𝗼𝗴 𝘂𝗱𝗱𝗮𝗻𝗻𝗲𝗹𝘀𝗲𝘀𝗹ø𝗳𝘁𝗲𝘁

Forbundsformanden glæder sig blandt andet over, at det nu er slået fast, at der kommer investeringer til erhvervsuddannelserne og til et uddannelsesløft. I finanslovsudspillet var der nemlig lagt op til, at regeringen ville afsætte 900 millioner kroner årligt til erhvervsuddannelserne og at ville permanentgøre opkvalificering til 110 procent dagpenge.

- Vi er glade for, at der med finansloven nu er bred opbakning til at styrke vores erhvervsuddannelser, og til at arbejdsløse kan efteruddanne sig på 110 pct. dagpenge. Det er afgørende for at sikre kvalificeret arbejdskraft og fremtidens kompetencer i vores brancher, siger Henrik W. Petersen.

𝗙𝗷𝗲𝗿𝗻𝘃𝗮𝗿𝗺𝗲𝗽𝘂𝗹𝗷𝗲

Det er også aftalt at forlænge fjernvarmepuljen i 2024 med 150 millioner.

- På den måde får endnu flere danskere mulighed for at skifte over til fjernvarme. Det er godt for boligejerne, branchen og ikke mindst vores klode.

𝗥𝗲𝗻𝗲𝗿𝗲 𝗱𝗿𝗶𝗸𝗸𝗲𝘃𝗮𝗻𝗱

Aftalepartierne er desuden enige om at øge tilskudspuljerne til Drikkevandsfonden. Det afsættes der 23,5 millioner kroner til.

- Vi hilser den øgede tilskudspulje under Drikkevandsfonden velkommen. Rent drikkevand er essentielt, og som VVS’ere og blikkenslagere skal vi nok sørge for, at det rene drikkevand kommer frem til befolkningen.

𝗩𝗲𝗹𝗳æ𝗿𝗱𝘀𝘁𝗲𝗸𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶 𝗶 æ𝗹𝗱𝗿𝗲𝗽𝗹𝗲𝗷𝗲𝗻

Det er også en del af finansloven, at der afsættes flere penge til en værdig ældrepleje. Det betyder blandt andet, at der allerede fra 2024 kommer et ekstra tilskud på 50 millioner kroner. Pengene skal blandt andet bruges på velfærdsteknologi.  Beløbet vil stige til 100 millioner kroner i 2027.

- Det er godt, at der afsættes midler til udbredelse af velfærdsteknologi i ældreplejen, som f.eks. berøringsfri armaturer og douche toiletter. Dermed tages et skridt mod en mere effektiv og moderne plejesektor. Medlemmerne af Blik- og Rørarbejderforbundet står klar til at rådgive om og installere de nye teknologier.