Top menu

Fagbevægelsen inviterer til stor demonstration: Bevar store bededag

Dato: 25/01-2023
Tags: Politik
2775

En samlet fagbevægelse inviterer til demonstration på Christiansborg Slotsplads søndag d. 5. februar kl. 14-16.

Det sker i protest over, at SVM-regeringen vil afskaffe en helligdag – i form af store bededag – fra og med næste år.

Blik- og Rørarbejderforbundet og resten af fagbevægelsen har helt fra starten tordnet imod forslaget. Et forslag, som blev præsenteret helt uden forvarsel eller dialog med arbejdsmarkedets parter.

"Det er ikke alene en uhørt indgriben i den danske model. Det er et eklatant angreb på hele vores aftalemodel", udtaler Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.

Foruden demonstrationen er der også igangsat en underskriftsindsamling under overskriften "Bevar store bededag". På kun en uge har mere end 400.000 danskere været inde at skrive under.

Blik- og Rørarbejderforbundet er – sammen med en lang række fagforeninger – medarrangør af demonstrationen. Vi opfordrer alle vores medlemmer til at deltage i demonstrationen, så vi kan sende et klart og tydeligt signal til Christiansborg. Deltagelse i demonstrationen må ikke medføre arbejdsnedlæggelser.

Jo flere underskrifter og jo flere deltagere ved demonstrationen, desto større pres kan fagbevægelsen og den danske befolkning lægge på regeringen.

De lokale FH-sektioner arrangerer fælles bustransport fra hele landet til demonstrationen i København. Læs mere her.

Følg med og tryk "Deltager" på den officielle Facebook-begivenhed for demonstrationen, hvor der løbende kommer mere information.

 

Læs også:

Formanden har ordet: Tag lovforslag om store bededag af bordet eller lad os få en folkeafstemning