Top menu

Dagpengene forbedres!

Dato: 09/06-2022
Tags: A-kasse
2550

For første gang i mange år er en forbedring af dagpengene blevet vedtaget. Det er noget, næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet Stig Søllested er glad for.

Foto: Jonas Krøner

Så skete det endelig! Den første forbedring af dagpengene i mange år er blevet vedtaget i form af et tillæg til dagpengene de første tre måneder. Det er glædeligt, mener næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet Stig Søllested.

- Det er en kæmpe sejr, fordi det er noget, vi har kæmpet for i årevis. Dagpengene er gennem mange år blevet udhulet og i realiteten er de blevet meget mindre værd på grund af inflationen. Nu har den ledige større tryghed i sin situation og bliver ikke så presset økonomisk, som ellers var tilfældet. Så ja, det er bestemt en festdag for fagbevægelsen, siger Stig Søllested.

Finansieringen af dagpengene bliver bland andet betalt af en lavere sats til dimittender og en kortere dagpengeperiode for dem. Denne model er dog ikke uden risiko, mener Stig Søllested.

- De nye regler rammer godt i forhold til vores medlemmer, der sjældent er ledige i lang tid. Det er dog bekymrende for vores unge medlemmer, der kan føle sig tilsidesat. Det kan give en risiko for, at dagpengesystemet ikke står så stærkt i fremtiden, hvis de fravælger a-kassen, slutter Stig Søllested.