Top menu

Ansøgninger om tidlig pension: Din Faglige A-kasse i top 3

Dato: 17/09-2021
2319

11 procent af medlemmer i den søgeberettigede alder i Din Faglige A-kasse har søgt om retten til tidlig pension i august 2021. Det understreger, hvor stort behovet var, siger forbundsformand Henrik W. Petersen.

En opgørelse over ansøgningerne om tidlig pension fra august 2021 viser, at det især er håndværkere og slagteriarbejdere, der har søgt om retten til at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet efter et langt arbejdsliv. Det viser et nyt notat fra Beskæftigelsesministeriet.

Ifølge opgørelsen har 344 medlemmer af Din Faglige A-kasse ansøgt om tidlig pension i august 2021, efter aftalen faldt på plads for knap et år siden. Det svarer til 11 procent af A-kassens medlemmer i den søgeberettigede alder. 

I top 3 over flest ansøgere

Dermed kommer medlemmerne af Din Faglige A-kasse, herunder blandt andet medlemmerne af Blik- og Rørarbejderforbundet, ind på en tredjeplads over de faggrupper, hvor flest har søgt ind på ordningen. 

De mange ansøgninger overrasker ikke Henrik W. Petersen.

- Det giver god mening, at der er mange af vores kollegaer, der har søgt ind på ordningen. Det er jo bevist, at VVS'erne er nogle af dem, der har det fysisk hårdeste arbejde - kun overgået af malerne, som også er med i Din Faglige A-kasse. Derfor er det selvfølgelig også nogle af de faggrupper, som har mest brug for at kunne trække sig tidligere tilbage, siger Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.

Understreger at behovet er der

De mange ansøgninger viser også, at ordningen har været nødvendig, mener forbundsformanden.

- Vi har i Blik- og Rørarbejderforbundet kæmpet aktivt for at få indført en ret til tidligere pension for dem med de længste og hårdeste arbejdsliv - både på egen hånd og i 'Alliancen for en værdig tilbagetrækning' sammen med Fødevareforbundet NNF, Dansk El-Forbund og Malerforbundet. Når så mange af medlemmerne nu søger ind på ordningen, så bekræfter det os i, at behovet er der, og at det var rigtig vigtigt, at vi fik indført ordningen. Det glæder mig meget, at mange af vores kollegaer efter mange år på arbejdsmarkedet kan få muligheden for at trække sig tilbage med værdigheden og helbredet i behold - før de er slidt helt ned til sokkeholderne, siger Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet. 

De første personer, som opnår ret til tidlig pension, kan overgå til ordningen ved årsskiftet.  

Læs Beskæftigelsesministeriets opgørelse på dette link.