Top menu

- Hvis kroppen ikke kan mere, så kan den jo ikke mere

Dato: 09/09-2020
1770

Blikkenslageren Kurt Olsen oplever så store gener i sin krop, at han til tider må tage smertestillende medicin for at fungere på arbejdet. Det er på trods af, at han træner tre gange om ugen.

Kurt Olsen er 55 år gammel, og han arbejder som blikkenslager. Som det ser ud lige nu, så kan Kurt først gå på pension, når han fylder 68. Og det er på trods af, at Kurt har arbejdet i 40 år og ikke kan nævne en eneste, der arbejder helt frem til pensionsalderen på 68.

- Nu har jeg været i faget i 40 år, og jeg kender sgu ikke nogen, der er 68 år og så arbejder endnu. Det i sig selv, vil jeg synes, er en dårlig idé, og det vil også være en meget dårlig idé at hæve pensionsalderen yderligere. Har man ikke også ret til at nyde sin alderdom, inden man skal i graven?

Slidte led

De mange års arbejde har sat sine spor på Kurts krop. Specielt opstår problemerne ved arbejde på skråtag, arbejde liggende på knæ, stilladshøjder der ikke passer til der, hvor man arbejder – og stigearbejde med løft over skulderhøjde, mener Kurt. Han mærker fortrinsvis nedslidningen på knæ, albue og skulder.

- Når man står op om morgen, og er ved at gå ned af trappen, så har man ondt, så man ikke rigtigt kan løfte armene over skulderhøjde nogle gange. Jeg har konstant ondt i albuerne. Det er det, man mærker hver dag.

Må tage smertestillende medicin

Kurt forsøger endda selv at forebygge sine smerter med fysisk udfoldelse, men han er alligevel nødt til at tage medicin en gang imellem.

- Jeg træner selv 3 gange om ugen, og så en gang i mellem tyer man til noget ibuprofen for at dæmpe smerterne.

Sygedagpenge eneste mulighed

Derfor glæder udspillet om værdig tilbagetrækning Kurt.

- Jeg er glad for, at der endelig bliver taget hånd om det. Hvis kroppen slet ikke vil længere, så er der i dag ikke andet end at komme på sygedagpenge. Hvis kroppen ikke kan mere, så kan den jo ikke mere. Men det skulle helst ikke komme så langt.

 

Du kan se videoen med Kurt Olsen herunder: