Top menu

Medlemsmøderne om OK20 blev skudt i gang i Kolding

Dato: 26/08-2020
1753

Det første af de tre udskudte medlemsmøder om OK20 fandt i aftes sted i Kolding. Her var værdig tilbagetrækning også på dagsordenen.

Medlemsmøderne om OK20 for medlemmerne af Blik og Rør skulle have været afholdt i april måned. Her var den oprindelige dagsorden afstemningen i forbindelse med den nye overenskomst. Møderne blev dog imidlertid nødt til at blive rykket af samme grund som alt andet i foråret – coronavirus. Nu har overenskomstafstemningen fundet sted, og derfor har dagsordenen til medlemsmøderne i efteråret naturligvis ændret sig.

- Selvom vi fik et ja til overenskomsten, så vil vi ikke være sådan nogen, der så bare lader medlemmerne hænge og tænker, at så kan vi lige springe det over. Derfor synes vi, det er vigtigt at afholde medlemsmøder om OK20 alligevel, siger forbundsformand Henrik W. Petersen om, hvorfor forbundet har valgt at holde møderne alligevel.

Det første af møderne blev afholdt på Scandic i Kolding, og her blev holdt oplæg af næstformand Stig Søllested om den nye overenskomst, hvor der blev gået mere i detaljer med, hvad det konkret betyder for medlemmerne. Efter en kort pause var der oplæg ved formand Henrik W. Petersen om den værdige tilbagetrækning og det nylige politiske udspil.

Vigtigt at forstå overenskomsten

Netop overenskomsten er noget, som ligger medlemmerne på sinde. Derfor var mødet en god mulighed for at få konkretiseret, hvad det egentlig kommer til at betyde for den enkelte.

- Jeg synes, det var fedt at høre, hvad der sker i de forskellige sager, og hvad er der konkret er kommet ud af overenskomstforhandlingerne. Og så at komme ned og vise man bakker op om sin fagforening og hilse på kolleger, siger Michael Hansen, der til daglig arbejder for Bravida Esbjerg.

Det er noget, som også er vigtigt at have styr på, når man skal optræde som tillidsmand og dermed er kollegernes talerør til fagforeningen.

- Det vigtigste for mig i dag var lige at få vendt vores nye overenskomst og så forstå, hvad den værdige tilbagetrækning rent faktisk betyder. Også fordi jeg i min rolle som tillidsmand skal svare på spørgsmål fra kolleger, fortæller Brian Andersen, der er tillidsmand hos Bravida Odense.

Torsdag 27/8, er der møde i Århus og 1/9 er der møde i Glostrup, som markerer det sidste af medlemsmøderne i denne omgang.

Tilmelding dig her til mødet den 1. september i Glostrup...