Søgefelt

Torsdag 28/05 2020

Arbejdstilsynet genåbner 8 juni

Ny melding fra ministeren oplyser, at Arbejdstilsynet fra mandag den 8. juni igen skal kontrollere på fuldt blus.

Den 8. juni skal alle ansatte i Arbejdsstilsynet tilbage på fuld tid, og kontrolbesøg af landets arbejdspladser skal tilbage til normalen. Det fremgår af en orientering til Folketingets Beskæftigelsesudvalg fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skriver Fagbladet 3F på deres hjemmeside. 

I orientereingen skriver ministeren, at tilsynet vil blive udvidet fra 8. juni til at “omfatte alle tilsynsførende i Arbejdstilsynet.” Dermed kommer de sidste cirka 100 ansatte i Arbejdstilsynet, som har været hjemsendt siden 13. marts, tilbage på job.

Selv om det selvfølgelig er rigtig gode nyheder, så var det også på høje tid, siger Søren Schytte, forbundssekretær i Blik- og Rørarbejderforbundet.

- Vi har har manglet arbejdstilsynets kontrol på arbejdsstederne og byggepladserne her under corona, hvor især mange foranstaltninger mod smitterisikoen har haltet alt for mange steder. Derfor er det glædeligt, at vi nu kan forvente, at de kommer i arbejdstøjet igen, 

Ansatte blev sendt hjem, da coronakrisen ramte

Ifølge beskæftigelsesministeren skal en stor del af de tilsynsførende have fokus på at føre tilsyn med forebyggelse af corona-smitte på danske arbejdspladser.

Da corona-krisen ramte Danmark og Mette Frederiksen meldte om en generel nedlukning af landet, blev stort set hele Arbejdstilsynet ellers sendt hjem.

Det har siden mødt skarp kritik fra både politikere, eksperter og fagforeninger, der undrede sig over, at Arbejdstilsynet ikke blev anset som en kritisk myndighed af regeringen. Især fordi regeringen lod flere faggrupper arbejde videre – heriblandt byggeri, industri og transport.

Som en konsekvens var Arbejdstilsynet stort set fraværende i den første del af corona-krisen. Det betød, at Arbejdstilsynet droppede over 3.000 kontrolbesøg i den første måned, kunne Fagbladet 3F afsløre.

Åbner en måned før planlagt

Med indkaldelsen af alle ansatte i Arbejdstilsynet, har regeringen valgt at ændre retning fra tidligere udmeldinger. Selv om Statens Serum Institut anbefalede regeringen at åbne Arbejdstilsynet allerede 11. maj, blev myndigheden fravalgt i den aftale, som regeringen og Folketinget indgik om genåbningens anden fase.

Herefter lød beskeden, at Arbejdstilsynet først skulle åbne til august.

Hvis Arbejdstilsynet åbner den 8. juni, vil myndigheden have kørt på lavt blus i tre måneder.

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt