Søgefelt

Mandag 23/03 2020

OK 2020: HB godkender overenskomsten med Dansk Byggeri

Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse har med et stort flertal godkendt overenskomsten med Dansk Byggeri.

Kort tid inden de forhandlinger i Forligsinstitutionen lukkede, lykkedes det Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal at blive enige om en fornyelse af overenskomsten for de medlemmer, som er ansat i virksomheder under Dansk Bygger.

Forliget blev mandag godkendt med et stort flertal i forbundets hovedbestyrelse. Samlet set er det lykkedes for Blik- og Rørarbejderforbundet at indgå forlig og opnå et godt resultatet på alle forbundets overenskomster, og alle er blevet godkendt af forbundets hovedbestyrelse. Det er derfor også en tilfreds forbundsformand, som opsummerer de seneste måneders mange og langvarige forhandlinger.

- Det har været en hård omgang, og vi har arbejdet hårdt for at opnå en lang række forbedringer af alle vores overenskomster. Indsatsen har båret frugt, og samlet set har det medvirket til et løft af løn- og arbejdsvilkårene i VVS- og skorstensfejerbranchen, siger Henrik W. Petersen.

Forligsmanden har fremlagt sit forslag til en mæglingsskitse, og i løbet af får dage vil medlemmerne skulle tage stilling til resultatet af henholdsvis VVS-overenskomsten og skorstensfejeroverenskomsten.

Afstemningen foregår elektronisk og alle stemmeberettigede medlemmer får mulighed for at stemme.

Hovedpunkterne i aftalen:

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt