Søgefelt

Tirsdag 03/12 2019

Pressemeddelelse om klimakonference: Fælles front mod klimakrisen

TEKNIQ Arbejdsgiverne, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk El-Forbund præsenterer en lang række fælles anbefalinger med teknikken i centrum til, hvordan danskerne nedbringer deres CO2-udledning.

”Genvejen – Med teknikken skal CO2 fordrives”. Det er overskriften, når brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne sammen med fagforbundene Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk El-Forbund lancerer deres fælles anbefalinger til konkrete initiativer, som Folketingets partier bør tage med i en kommende klimahandlingsplan.

- Det er de tekniske løsninger, som mest effektivt kan være med til at bringe os i mål på vejen mod et grønt Danmark. Vi skal væk fra at betragte eksempelvis isolering af boliger som den primære løsning og i stedet rette blikket mod de teknologiske installationer, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

- Der er bred enighed om de danske CO2-mål. Men nu kommer den svære del, når der skal konkrete initiativer på banen. Dem leverer installationsbranchen med de anbefalinger, vi præsenterer i dag, siger Niels Jørgen Hansen.

Også hos Dansk El-Forbund mener man, der er brug for øjeblikkelig handling.

- Hvis vi skal i mål med 70 procents-målsætningen, skal vi have elektrificeret Danmark. Brugen af intelligente installationer kan samtidig øge energieffektiviteten markant, og endelig er det helt oplagt at få sat gang i udbygningen af ladestandere til elbiler, siger forbundsformand i Dansk El-Forbund, Jørgen Juul Rasmussen.

Hos Blik- og Rørarbejderforbundet ser man også store muligheder for at benytte tekniske løsninger i den grønne omstilling.

- Opvarmning af bygninger er en af de store forbrugere, når vi taler om brug af energi og udledning af CO2. Her er der behov for en stor indsats, og løsningerne findes heldigvis. I branchen er vi klar til at sætte grøn opvarmning op i form af varmepumper i de mange danske hjem og bygninger, hvor der stadig fyres med ”sort” energi. Her efterlyser vi, at politikerne er medspillere og skaber de rette rammevilkår for denne proces, siger forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, Henrik W. Petersen.

De tre organisationer lancerer som sagt deres fælles anbefalinger i dag på en konference på Nationalmuseet under overskriften: Genvejen – Med teknikken skal CO2 fordrives.

Anbefalingerne i overskrifter er:

Vedvarende energi

Elektrificering

Energieffektivisering

Læs mere om konferencen her...

Yderligere oplysninger:

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 4074 4360
Jørgen Juul Rasmussen, forbundsformand i Dansk El-Forbund – mobil: 2026 4180
Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet – mobil: 5153 3149

 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt