Top menu

Sundhedsordning: Pas på din krop og få hjælp når det gør ondt

Dato: 28/10-2019
1560

Det er fysisk krævende at gå på arbejde som blikkenslager, skorstensfejer eller VVS’er. Derfor skal du huske at bruge din sundhedsordning, når du har smerter. Jo før du kommer i gang med behandling, jo bedre.

At ligge halvt inde i et køkkenskab eller kravle rundt nede i en kælder, hvor pladsen er trang, er rent ud sagt elendige vilkår for kroppen. Det kan være stærkt belastende for led og muskler at slange sig rundt i alverdens stillinger for at kunne løse sine opgaver.

Søren Marloth er VVS’er hos Andersen & Heegaard i Brøndby, hvor han kører servicevogn. Han har arbejdet som VVS’er i 10 år og udsætter dagligt sin krop for mange akavede stillinger.

For et år siden begyndte han at få ondt i skulderen. Smerterne bredte sig til lænden og længere op i ryggen. Det gik ud over humøret, og han begyndte at snerre af både kollegaer og kæresten derhjemme. Han måtte også melde sig syg flere gange, fordi smerterne var uudholdelige. Først efter et par måneder med stærke smerter kontaktede han PensionDanmark, som igennem Falck Healthcare sørgede for, at han fik behandling hos en fysioterapeut.

– Fysioterapeuten trykkede mig på ryggen og fandt ud af, hvad problemet var. Allerede efter første behandling, kunne jeg mærke forskel. Jeg fik også nogle øvelser, som jeg laver hver dag. Det er simple øvelser, som jeg kan lave både derhjemme og på arbejdet. Det har givet mig noget mere bevægelighed i ryggen og har hjulpet mig over smerterne. Og jeg kan tydeligt mærke, når jeg glemmer at lave øvelserne, fortæller Søren.

/HSS