Top menu

Frank til TR FORUM 2019: ”Vi er ved at få bugt med Tarzan-syndromet”

Dato: 11/09-2019
1543

Frank Rasmussen deltog den 2. september sammen med over 200 TR-kolleger på PensionDanmarks årlige konference for tillidsrepræsentanter, TR-Forum. Det giver ham gode råd med hjem til de kolleger, der heldigvis bliver mere interesseret i både eget helbred og økonomisk sikkerhed i den tredje alder.

Hotel Nyborg Strand var i år samlingssted for over 200 tillidsrepræsentanter til PensionDanmrks TR-Forum. Her kunne Frank Rasmussen og hans TR-kolleger høre om seneste ændringer i pensionsordningen. I år fokuserede TR-Forum desuden på at turde overvinde sig selv til at blive sundere sammen og på behovet for efteruddannelse, hvor undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) var på scenen for at bakke op om budskabet. 

Frank Rasmussen bruger ofte TR-Forum til at suge nye råd og viden til sig, som han efterfølgende deler med sine kolleger. Han oplever i sit virke som arbejdsmiljørepræsentant i DTEK i Brøndby, at det er blevet nemmere at trænge igennem til sine kolleger med gode råd om pensionsopsparing, forsikringer og sundhedsordning. Ikke mindst PensionDanmarks app har gjort en forskel, når selv yngre kolleger skal interessere sig for deres økonomiske muligheder som pensionist eller, hvordan de udnytter sundhedsordningen til at forebygge og behandle skader. 

- 100 procent.  Med app’en er det blevet nemmere at tjekke ind, mens man er på arbejde og følge med i, hvordan opsparingen vokser og ændre forsikringer alt efter, hvad man har behov for. Nu taler vi jævnligt om pensionsordningen med hinanden, siger Frank Rasmussen.   

Bæredygtigt byggeri
På TR-forum deltog han blandt andet i en temasession, hvor han blev klogere på, hvordan PensionDanmark får gode afkast til medlemmerne ved at investere i bæredygtige kvalitetsbyggerier med den rigtige beliggenhed.

12 år som arbejdsmiljø-repræsentant har givet Frank Rasmussen en god forståelse for det nødvendige i at flage for vigtigheden af gode afkast til pensionsopsparingen. Men det er ofte den medfølgende sundhedsordning, som får Frank Rasmussen til at føle, at han for alvor gør en forskel i sit virke: 

- Helt sikkert. Vi har haft flere kolleger med psykiske problemer eller problemer med stofmisbrug. Der var det rigtig vigtigt, at jeg kunne hjælpe dem med ved at række ud til PensionDanmarks sundhedsteam, så de fik hjælp i tide og kom ud af deres problemer, før det var for sent.

Men Frank Rasmussen oplever stadig, at der er tabuer om det psykiske helbred og behovet for behandlinger generelt, som han gerne så nedbrudt i kulturen blandt sine mandlige kolleger.       

- Det handler om deres eget helbred og det liv, der venter, når de ikke længere kan arbejde. Jeg oplever, at vi er ved at få styr på noget af ’Tarzan-syndromet’ i vores branche, så man godt kan række ud til en kollega og bede om hjælp i stedet for at klare det hele selv. Men behovet for psykolog er stadig et tabu for mange.

- Det er vigtigt, at de også husker, at sundhedsordningen ikke bare er helbredelse, men at det i virkeligheden er forebyggelse, hvor man husker at udnytte hjælpen i god tid, lyder opfordringen fra Frank Rasmussen. 

Via PensionDanmarks app ”Din Pension” kan man også booke tider til behandling hos eksempelvis en psykolog eller hos en fysioterapeut, som kan hjælpe med træningsøvelser, så man selv kan forebygge, at mindre skader. Det kræver ikke lægeerklæring eller egenbetaling, når man har sundhedsordning hos PensionDanmark.