Folkemøde med solide faglige fodaftryk

Dato: 19/06-2019
1498

Årets Folkemøde var en succes for Blik og Rør. I dialogen med politikere, eksperter og deltagere lykkedes det at få sat yderligere fokus på en række af forbundets fagpolitiske mærkesager. Særligt problemerne med asbest tiltrak stor opmærksomhed.

Folkemødet på Bornholm satte nye rekorder for antallet af besøgende. Således besøgte 114.000 mennesker i løbet af fire dage med tusindvis af åbne events, mulighed for dialog og debatter.

Blik og Rør var endnu engang repræsenteret på Folkemødet, hvor repræsentanter fra forbundets ledelse deltog i en række aktiviteter med fokus på behovet for værdig tilbagetrækning, flere unge på erhvervsuddannelserne, indeklima i skolerne samt problemerne med asbest.

− Det har været et rigtig godt Folkemøde, hvor det er lykkedes os at få sat flere af vores vigtigste emner højere op på den politiske dagsorden. Særligt de vedvarende problemer med asbest og behovet for at gøre noget på området har gjort, at flere politikere og andre organisationer gerne vil mødes med os og drøfte videre, siger forbundsformand Henrik W. Petersen fra Blik- og Rørarbejderforbundet. 

Asbest-offer gjorde Folkemødet tavs
Knap 400 danskere dør hvert år af asbest-relaterede sygdomme. Dette alvorlige og vigtige problem satte Blik og Rør fokus på Folkemødet, og der mødte også et talstærkt og spørgelystent publikum frem for at høre om problemerne med asbest og drøfte mulighederne for at fjerne det fra den danske bygningsmasse.

I en video, som blev fremvist som optakt til debatten, fortalte Blik og Rør-medlem Dan Henriksen, at han er ramt af den uhelbredelige lungehindekræft og derfor må betale den højeste pris for at passe sit arbejde. Indlægget fra Dan medførte en yderst konstruktiv debat, hvor publikum bidrog med gode input og forslag i dialogen med deltagerne i panelet.

− Det var en følelsesladet, men også meget vigtig debat, vi havde arrangeret. Dan gjorde det rigtig flot i videoen, og hans indsats har allerede medført, at flere ønsker at gøre noget på området, forklarer Henrik W. Petersen.

Læs mere om folkemødet og Blik og Rørs indsats i den kommende udgave af Fagbladet Blik og Rør...