Grøn Logik: Energieffektivisering af danske bygninger

Dato: 28/05-2019
1491

En større sammenslutning af brancheorganisationer, virksomheder, fagforbund og NGO’er har slået sig sammen i alliancen ’Grøn Logik’. Budskabet, der blev præsenteret i dag, var otte forslag til den kommende regering, hvor energieffektivisering skal hamres fast på dagsordenen

Danmark er sakket agterud i klimamålene, og vi er nødt til at supplere vores grønne energi med energieffektivisering for at nå målet om at være et klimaneutralt samfund i 2050. Al den energi, vi poster i vores huse og virksomheder, siver stille og roligt ud igen, fordi vi ikke foretager de nødvendige grønne forbedringer.

Grøn Logik, som er en sammenslutning af fagforbund, virksomheder, erhvervsorganisationer og NGO’er, der her i valgkampens slutspurt præsenterer otte forslag til en kommende regering. Disse dækker blandt andet ændringer i lovgivningen, konkrete strategier, digitalisering af bygninger, energispareordning mm. [Se billede]

Målet er er at vise, at det kan betale sig klimamæssigt, økonomisk, jobmæssigt og helbredsmæssigt at energieffektivisere den danske bygningsmasse. Som det er nu, bruger vi 40 % af vores energi i vores bygninger, som vi har ca. 2 millioner af i Danmark. Vi renoverer kun 0,5 % af dem årligt, men det er 40 % af alle bygninger, der ligger i de laveste energiklasser, så der er basis for en gevaldig overhaling.

Grøn Logik prøver med sin kampagne at råbe en kommende regering op og få dem til at følge og forpligte sig til de otte grønne forslag, der blev præsenteret i dag.

Du kan se mere her

Vil du læse mere om Grøn Logik og den store undersøgelse, de lægger til grund for deres tal, kan du klikke her


Facebookgruppen for Grøn Logik er her