Top menu

Nye regler for bad i skurvogne

Dato: 30/04-2019
1465

Nye skurvogne skal fra 2021 have et baderum med en dør, der skal kunne låses. Det er 3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren blevet enige om

Fra 2021 skal alle skurvogne at have en dør, der kan låses ind til baderummet. Det blev 3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren enige om, efter murersvenden Mette Schak Dahlmann, kendt som murer-Mette, satte problematiken med kvinder i skurvogne på dagsordenen. 

- Der skal være plads til begge køn i skurvognen, fordi der heldigvis arbejder både kvinder og mænd rundt om på landets byggepladser, og så skal det selvfølgeligt være sådan, at man kan låse døren, når man fx vasker sig efter dagens arbejde, sagde beskæfigelsesminister Troels Lund Poulsen i forbindelse med offentliggørelsen af de nye regler. Han fremhæver i samme forbindelse Mette Schak Dahlmanns indsats på området.

En hård kamp
- Det har været en hård kamp. Jeg har følt, at jeg har stået rigtig meget alene. Mange har svinet mig til, at jeg ville have særbehandling og skældt mig ud, fordi jeg ikke skal have ligestilling, sagde Mette Schak Dahlmann, efter nyheden om de nye regler blev offentliggjort. 

- I dag har kvinder faktisk ret til at kræve deres egen skurvogn på byggepladsen, men jeg er ikke ude efter at få særbehandling. Jeg synes, at det er fornuftigt med en løsning, hvor både mænd og kvinder kan bruge samme skurvogn. Det er da smartere at løse problemet ved at betale 5.000 kroner for en dør, end at arbejdsgiveren skal til at betale 100.000 kroner for en ekstra skurvogn, siger Mette Schak Dahlmann.

Læs mere og se video med Mette Schak Dahlman og hendes indsats her

Læs pressemeddelelsen her