Søgefelt

Onsdag 06/02 2019

Fagbevægelsen kalder til kamp mod stigende ulighed

Fagbevægelsens Hovedorganisation indleder en større kampagne, der i første omgang sætter fokus på den stigende ulighed.

Uligheden i Danmark er større, end mange måske går rundt og tror. Hos den fattigste tiendedel af Danmarks befolkning blinker det økonomiske underskud alarmerende rødt: Her har hver person i gennemsnit en samlet negativ formue på hele 350.000 kroner. Samtidig sidder den rigeste tiendedel på en formue på 5,5 millioner kroner person i gennemsnit. Det viser en ny opgørelse fra Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, baseret på tal fra Danmarks Statistik. 

Danmark har derfor brug for et ulighedsstop, mener Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), der har lanceret en større kampagne mod den stigende ulighed i samfundet.

Som et middel til at stoppe den stigende ulighed har FH foreslået politikerne på Christiansborg at indføre et ulighedsstop og at nedsætte en ulighedskommission.

- Vi ønsker, at politikerne forpligter sig på at stoppe uligheden. I en årrække har vi fx set, at den allermest velhavende del af befolkningen er blevet tilgodeset med skattelettelser. Det må stoppe nu. Vi skal investere i fællesskabet. Det er trods alt de fælles rammer, som skaber fundamentet for at øge velstanden, siger formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard..
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt