Top menu

Blik og Rør bag konference om indeklima på de danske skoler

Dato: 29/01-2019
1417

Vi kan godt huske, hvordan det var at sidde træt og uoplagt på skolebænken, og hvor det kunne være svært at holde fokus. Nu ved vi, at det blandt andet nok har skyldtes et dårligt indeklima. Blik og Rør er med til at gøre noget ved fra politisk hold

Undersøgelser viser igen og igen, at indeklimaet på de danske skoler er for dårligt, og at det påvirker børnenes læring.

− Vi kan godt selv huske det, dengang vi gik i skole. Nu ved vi bedre, og vi har undersøgelser og tal, der viser, at det skader vores børn, at indeklimaet i skolerne er for dårligt. Det skal vi altså rykke på, siger Blik og Rørs formand, Henrik W. Petersen.

Den nyeste undersøgelse kommer fra DTU og Realdania, og den viser, at 91 procent af klasseværelserne havde dårligere indeklima, end grænseværdierne tillader. Undersøgelsen slog også fast, at 47 procent af den tid, børnene opholdt sig i klasserne, var luften for dårlig.

− Det er ikke godt nok, og der må gøres noget. Vi ved, at det påvirker både indlæring og helbredet. Det er ikke kun skidt for det enkelte barn, der sidder og gaber, det er skidt for hele uddannelsessystemet, der risikerer at sakke bagud, fordi indeklimaet er for dårligt, siger Henrik W. Petersen.

Blik og Rørarbejderforbundet, Veltek og Tekniq har derfor arrangeret en indeklima-konference onsdag 6. februar på Christiansborg for at få sat et spot på problemet: Indeklimaet i de danske skoler skal prioriteres.
Ved konferencen vil vi sammen med politikerne og andre relevante aktører kigge på, hvem der har ansvaret for, at indeklimaet er i orden, og hvilke problemer der er for, at vi kan komme i mål med et godt indeklima til vores skolebørn.

− Vi må håbe, at konferencen kan give et tiltrængt frisk pust til indeklimaet! Vi skal finde løsninger på at få ventilationen i orden på de 90 % af de danske skoler, der er bygget, før der var krav til ventilation og indeklima, siger Henrik W. Petersen.