Søgefelt

Mandag 07/01 2019

BAT-kartellet afholder høring om udbud i byggeriet

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget inviterer i samarbejde med Bygge-, Anlægs- og Trækartellet (BAT) til høring om udbud i byggeriet med fokus på sociale klausuler og arbejdsklausuler. Høringen finder sted i Landstingssalen torsdag den 17. januar 2019 kl. 13.00 – 15.30.

Når det offentlige skal bygge veje, jernbaner, broer, metro, nye bygninger m.v. sker det via udbud. Med høringen sætter udvalget fokus på, hvordan man med udbudskrav i udbudsprocessen og med kontrol i byggefasen kan blive bedre til at sikre god kvalitet i byggeriet, understøtte et bedre arbejdsmiljø og modvirke social dumping. 

I første halvdel af høringen zoomer vi ind på de juridiske muligheder og rammer for sociale klausuler og arbejdsklausuler, hvad der optager bygningsarbejdere på byggepladserne, og hvordan der fra et entreprenørsynspunkt arbejdes med sociale klausuler og arbejdsklausuler og kontrollen med dem.

I anden halvdel af høringen dykker vi ned i, hvordan man som bygherre via udbuddet kan sikre den bedst kvalificerede entreprenør og rådgiver, samt hvilke fordele og ulemper der kan være ved udbudsklausuler. Afslutningsvis ser vi nærmere på, hvordan der fremadrettet kan arbejdes videre med temaerne for høringen. 

Mød blandt andre: 

Tilmelding Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.   

Tilmelding skal ske senest den 16. januar 2019 kl. 10.   

Billedresultat for tilmeld

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.   

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside her...

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt