Søgefelt

Mandag 10/12 2018

Ny stor arbejdsmiljørepræsentant-undersøgelse

Alle arbejdsmiljørepræsentanterne i LO er blevet bedt om at svare på et stort spørgeskema, hvor de dels fortæller om deres rolle og dels deres vilkår som arbejdsmiljørepræsentanter. Det er en del af arbejdsmiljørepræsentantens år, 2019, hvor LO vil gøre en stor indsats for at styrke arbejdsmiljørepræsentanterne

Det er nødvendigt at gøre mere for at styrke arbejdsmiljøet på arbejdspladserne, både det fysiske og psykiske. Her er arbejdsmiljørepræsententanterne uhyre vigtige. Derfor er det vigtigt at vide og forstå, hvad deres vilkår er ude på arbejdspladserne, og hvilke problemer de døjer med. På den måde kan man se, hvor man skal sætte ind.

I den forbindelse blev samtlige 17.000 arbejdsmiljørepræsentanter i de 14 forbund i LO bedt om at udfylde et spørgskema om, hvem de er, og hvor udfordringerne ligger for lige netop dem som arbejdsmiljørepræsentanter. Det er dette spørgeskema, du kan læse om enten ved at kigge på billederne nederst eller ved at hente folderen via linket nederst.

Meget vigtig funktion

Det er arbejdsmiljørepræsentanterne, der er sikkerheden for, at alle har en tryg og sikker arbejdsdag. Det er dem, der råber vagt i gevær, når noget kan være farligt, og det er dem, du kan gå til, hvis du bliver usikker eller trådt på. For at en arbejdsmiljørepræsentant kan virke bedst muligt, skal han være stærk. Ikke bare som person, men også stærkt placeret på arbejdspladsen, blandt kollegerne og i forhold til ledelsen og lovgivningen. Det er en uundværlig blæksprutte-funktion.

AMR'ernes år

For netop at styrke arbejdsmiljørepræsentanterne har LO indført, at 2019 skal være netop deres år og vil løbende komme med tiltag til denne kampagne - hvor denne rapport er startskuddet.
Blik og Rør er naturligvis med helt i front, og i næste fagblad kan du læse rigtigt meget mere om netop Blik og Rørs arbejdsmiljørepræsentanter. 

 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt