Søgefelt

Fredag 17/08 2018

Vælg den rigtige byggeplads-støvsuger

Arbejdstilsynet anbefaler, at der på byggepladser altid anvendes en CE-mærket støvsuger støvklasse H af typen ”dust extractor”.

Støv kan være farligt, og ligesom mange andre faggrupper udsættes VVS’ere og skorstensfejere ofte på støv på jobbet. Især mange byggematerialer indeholder kræftfremkaldende stoffer som for eksempel kvarts, der frigives ved slibning, boring, fræsning mv. 

Arbejdstilsynet (AT) anbefaler, at der altid anvendes processug, og anbefaler også, at der altid anvendes en CE-mærket støvsuger i støvklasse H af typen ”dust extractor” – også til rengøring.   

Anbefalingen fremgår blandt andet af en orientering på AT’s hjemmeside. Orienteringen er lagt op efter at leverandører og distributører af støvsugere sammen med Byggeriets Arbejdsmiljøbus og Arbejdstilsynet holdt møde om valg af støvsugerklasser i byggebranchen.   

Betegnelsen H kommer fra standardiseringen og betegner støvsugere, der skal bruges ved ’høj fare’. Når tilsynet anbefaler H-klasse støvsugere af typen ”dust extractor”, er det fordi, de kan anvendes i de fleste sammenhænge – både processug og rengøring.   

Læse mere om farligt støv og brugen af støvsugere i branchevejledningen ’Støv på byggepladsen’ fra Branchefællesskabet for Bygge og Anlæg her...
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt