Søgefelt

Onsdag 25/04 2018

OK 2018: Gennembrud på det regionale område

Mere i løn, stop for forringelser af seniorordninger og betryggelse af spisepausen er blandt elementerne i det overenskomstforlig, som en række fagforbund har indgået med Danske Regioner.

Tidligt i morges valgte LO-organisationerne og Dansk Socialrådgiverforening at sige ja til en ny overenskomstaftale for i alt 46.000 medlemmer, ansat i landets regioner. 

Forbedring af reallønnen, parallel lønudvikling mellem det offentlige og det private. Stop for forringelse af seniorordningerne, og en betryggelse af spisepausen er blandt elementerne i det overenskomstforlig, som parterne har indgået. 

Aftalen kommer til at gælde for blandt andet lægesekretærer, tandklinikassistenter, sygehusportører, social- og sundhedsassistenter på hospitalerne og socialrådgivere, ansat på børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger.   

Aftalens hovedelementer er: 

Følgende organisationer er med i forliget: HK Kommunal, 3F - Fagligt Fælles Forbund, Socialpædagogerne, Dansk Metal, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk EL-Forbund, Teknisk Landsforbund, Fødevareforbundet NNF, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet og Serviceforbundet.
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt