Søgefelt

Torsdag 26/10 2017

Skorstensfejere kan nu blive teknikere

Skorstensfejere kan nu få mulighed for at bygge ovenpå skorstensfejerfaget med en teknikeruddannelse. Der skal sættes 10 flueben ud for en række kurser og to fag på akademiuddannelsen ”Energiteknolog”, men så er teknikerbeviset også i hus. Der er åbent for ansøgninger nu.

Nu er det muligt for skorstensfejere at få et ”teknikerbevis”. Det kræver, at man følger otte forskellige AMU-kurser f.eks. ”ventilationskursus 1” og kursus i ”fyring med fastbrændsel”.

Du kan godt have fulgt disse kurser tidligere, men det lovpligtige kursus i ”ajourføring af regler for brandpræventiv tilsyn” må ikke være mere end to år gammelt, når teknikerbeviset skal udstedes.

Desuden skal man følge to fag på akademiuddannelsen ”Energiteknolog” – nemlig ”boligens indeklima” og ”biomassekedler og -ovne”. De to fag følger man på erhvervsakademier eller professionshøjskoler landet rundt.

Skræddersyet til skorstensfejere
- Vi har håndplukket fag, som er relevante for en skorstensfejer, der ønsker at videreuddanne sig. Det her ligger i direkte forlængelse af mange af de ting, som skorstensfejerne allerede nu arbejder med, og som vi i fremtiden forventer kommer til at fylde mere og mere i faget, siger forbundssekretær og Skorstensfejere kan nu få mulighed for at bygge ovenpå skorstensfejerfaget med en teknikeruddannelse. Der skal sættes 10 flueben ud for en række kurser og to fag på akademiuddannelsen ”Energiteknolog”, men så er teknikerbeviset også i hus. Der er åbent for ansøgninger nu. uddannelsesansvarlig i Blik- og Rør- arbejderforbundet Kim Fusager Balle.

Der kan søges nu
Det er muligt at søge tilskud til at tage teknikeruddannelsen via Skorstensfejernes Kompetencefond. Du kan søge støtte til akademimodulerne, løn, kursus- gebyr, kursusmaterialer og transport. Der er åbent for ansøgninger nu. AMU-kurserne tages som almindelig efteruddannelse.

SÅDAN SØGER DU
  1. Du skal ansøge elektronisk på evu.dk/skorstensfejernes-kompetencefond. Her finder du også en blanket, som din mester skal skrive under på.
  2. Du bør sende en ansøgning senest 28 dage før kursusstart. Fonden vil give svar indenfor 14 dage.
  3. Bemærk: Du skal selv lægge ud for kursusgebyret. Det vil du få refunderet, når du har gennemført uddannelsen og fremsendt dokumentation.
     
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt