Søgefelt

Torsdag 18/05 2017

Skorstensfejere kan søge ny fond om uddannelse

Fra 1. juni 2017 kan skorstensfejere søge om tilskud til uddannelse via Skorstensfejernes Kompetencefond. Det giver nye muligheder for at tage fag på grundskole og gymnasialt niveau eller enkeltfag på to forskellige akademiuddannelser. Samtidig kan skorstensfejere også få støtte til at tage trailer-kørekort.

Nu bliver det muligt for skorstensfejere at søge tilskud til uddannelse igennem Skorstensfejernes Kompetencefond. 
 
Skorstensfejere kan søge om tilskud til en række uddannelser. De kan f.eks. opgradere fag til grundskole eller gymnasialt niveau ved f.eks. ved at tage dansk, matematik, fysik og kemi på niveauerne G til A eller tage enkeltfag på akademiuddannelserne ”Energiteknolog” og ”BedreBolig-rådgiver & Energikonsulent”. Der er også støttemuligheder for skorstensfejere, der ønsker at tage trailerkørekort. 
 
Der åbnes for ansøgninger til Skorstensfejernes Kompetencefond den 1. juni 2017. Der kan ansøges om tilskud til løn, kursusgebyr og transport.  Fonden behandler ansøgningerne inden for 14 dage efter modtagelsen.
 
Følg med på evu.dk/fond, hvor du vil kunne klikke dig ind på dine muligheder som skorstensfejer fra 1. juni 2017. 
 
Aftalen om at oprette Skorstensfejernes Kompetencefond er indgået som en del af overenskomstforhandlingerne mellem Blik- og Rørarbejderforbundet og Skorstensfejerlauget.
 
Andre faggrupper har lignende ordninger, men det er nyt for skorstensfejerne. 
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt