Søgefelt

Torsdag 18/05 2017

Appel til ministeren: Der skal mere fokus på håndværkernes arbejdsmiljø

Dårligt arbejdsmiljø koster milliarder, så der bør investeres i et godt arbejdsmiljø. Det skriver formand for arbejdsmiljøudvalget i BAT (Bygge- Anlægs- og Trækartellet), Søren Schytte, i et debatindlæg i Licitationen.

- Selvom mange virksomheder og ansatte gør en seriøs indsats, må vi konstatere, at den samlede arbejdsmiljøindsats i byggeriet har slået fejl, skriver Søren Schytte, som er forbundssekretær i Blik- og Rørarbejderforbundet. 
 
- I BAT mener vi, at der er brug for massiv oprustning af indsatsen for et bedre arbejdsmiljø, hvis den negative udvikling skal knækkes, og det skal lykkes at skabe flere gode år på arbejdsmarkedet for håndværkerne i byggeriet.
 
I debatindlægget listes fem forslag fra BAT til, hvordan der skal oprustes på arbejdsmiljøområdet. Det skal bl.a. ske via øgede økonomiske bevillinger til Arbejdstilsynets kontrol, ved at tænke arbejdsmiljø ind i udbuddene og lade kontrakter gå til de virksomheder, som går foran på arbejdsmiljøområdet, og ved at etablere et nyt rådgivningscenter om arbejdsmiljø. 
 
Se de fem forslag i debatindlægget ”Hr. minister, giv en hånd til danske håndværkeres sikkerhed og sundhed” her...
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt