Søgefelt

Fredag 06/01 2017

OK17: Skorstensfejernes ønskeliste

Skorstensfejerne skal sammen med det øvrige private arbejdsmarked forhandle nye overenskomster den kommende tid. Flere sociale ordninger og højere løn er med på ønskelisten.

Forhandlingerne om en ny overenskomst for skorstensfejere går i gang i løbet af den kommende måned. Skorstensfejernes Landsudvalg har lavet en liste med krav og ønsker, som de har med til forhandlingerne.
 
Blandt ønsker og krav fylder de sociale områder mere end tidligere. Det gælder for eksempel lige fra bedre regler for barsel, seniordage til ældre medarbejdere og betalt frihed til lægebesøg.
 
- I Landsudvalget har vi behandlet de forslag, som er indsendt fra afdelingerne, og så har vi også lyttet til de meldinger, vi får fra kollegerne. De sociale emner prioriteres højt, så de kommer med på bordet til forhandlingerne, siger skorstensfejernes landsformand Rolf Møller Hansen.
 
Grund til optimisme
Han er optimistisk forud for de kommende overenskomstforhandlinger. Finanskrisen er for længst afblæst, og med det økonomiske opsving er der plads til forbedringer af overenskomsterne. 
 
- I de brancher vi sammenligner os med, har lønnen fået et løft. Det bør smitte af på skorstensfejerne, hvor der samtidig også er plads til andre forbedringer. Vi er i hvert fald optimistiske, siger Rolf Møller Hansen, som har tiltro til at arbejdsgiverne vil være med til forbedringer af overenskomsten. 
 
- Vi har et godt samarbejde omkring uddannelse, og sammen arbejder vi også for at fremme vilkårene for ventilationsfejning. Vi har en fælles interesse i, at fremtidssikre branchen, og det skal jo også kunne ses på overenskomsten, siger skorstensfejernes landsformand. 
 
Overenskomstforhandlingerne mellem Blik- og Rørarbejderforbundet og Skorstensfejerlauget vil, i lighed med tidligere, foregå i Tønder. Så snart der foreligger et resultat, vil det blive offentliggjort på forbundets hjemmeside.
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt